Onderhoud gepolijst graniet

Alle steensoorten zijn in meer of mindere mate poreus. Kleurstoffen in bijvoorbeeld rode wijn kunnen na het opdrogen, vooral bij lichte steensoorten vlekken geven.

Het is aan te bevelen om voor het snijden van fruit, groenten, brood, kaas en vlees een snijplank te gebruiken. Hiermee kan voorkomen worden dat zuren, sappen, vetten of oliën in het werkblad kunnen trekken.

Ook andere vloeistoffen kunnen het best direct met een vochtige doek worden verwijderd. 

Voor het schoonhouden van het gepolijst granieten werkblad kan men volstaan met het afnemen met een vochtige doek (sopje van de afwas of een neutraal reinigingsmiddel) Gebruik nooit schuurmiddelen of agressieve reinigingsmiddelen.

• Voor hete pannen dienen onderzetters te worden gebruikt.
• Ga nooit op het werkblad staan! Graniet is niet bestand tegen onevenwichtige belastingen. Bij de kookplaat en spoelbak is het breukrisico het grootst.
• Voorkom dat zware voorwerpen op het werkblad vallen, het werkblad kan onherstelbaar beschadigd worden.
• Contact met scherpe voorwerpen en chemicaliën moet vermeden worden.
• Het gepolijst granieten werkblad moet geïmpregneerd worden, als het blad is geplaatst. Het beste kan dit in de eerste week 3 maal herhaald worden, zodat het werkblad beter beschermd is tegen het intrekken van vocht en vet.
• Het blad moet voor het aanbrengen van het impregneermiddel schoon en droog zijn.
• Een onderhoudspakket (met impregneermiddel) is bij ons verkrijgbaar.